Estetska stomatologija

Stomatološka ordinacija Sonrisa uspešno se bavi sledećim uslugama iz oblasti estetske stomatologije:

Keramički viniri

Keramički viniri su tanke ,,ljuspice“ individualno-kompjuterski dizajnirane, koje se cementiraju samo na prednju površinu zuba kako bi se poboljšao njihov izgled. Ovom savremenom metodom mogu se korigovati oblik, boja, pozicija i vidljivost prednjih zuba u cilju postizanja savršenog izgleda zubnog niza.

„Ako želite da vratite samopouzdanje, onda su viniri idealno rešenje za Vas“

 Koje su prednosti keramičkih vinira?

  • Korekcija oblika zuba
  • Korekcija boje zuba
  • Korekcija pozicije zuba
  • Zatvaranje dijastema (razmaka) između prednjih zuba
  • Minimalno invazivna metoda koja podrazumeva minimalno ili nikakvo uklanjanje zubne supstance
  • Jednostavna i bezbolna procedura
  • Postojanost boje keramičkih faseta tokom vremena
  • Vrhunski estetski rezultati zahvaljujući kvalitetu materijala od kojih se izrađuju
  • Mehanička svojstva koja omogućavaju odličnu otpornost u ustima
  • Individualni dizajn i precizna izrada u dentalnoj laboratoriji putem 3D tehnologije

Bilo da je reč o malo izmenjenom položaju zuba ili izmenjenoj boji, ovi estetski nedostaci se mogu nadoknaditi primenom keramičkih ljuspica (vinira), koji daju izvanredne estetske rezultate.

Prema skeniranom modelu dobijenom izlivanjem otiska Vaših zuba, ljuspice se izradjuju kompjuterski , najsavremenijim 3D aparatima. Posebna vrednost ove metode je u tome što njena primena ne zahteva agresivno brušenje zuba, već skidanje samo vrlo tankog sloja zubne gleđi.

Cirkonijum krunice

Više o cirkonijum krunicama možete pročitati OVDE.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je jedna od procedura za koju se pacijenti poslednjih godina sve više interesuju. U našoj ponudi postoji jednoseansno izbeljivanje zuba koje se se izvodi sa višim koncentracijama izbeljivača u ordinaciji ili višeseansno sa nižim koncentracijama koje se radi u kućnim uslovima. Sama procedura jednoseansnog (ordinacijskog) beljenja traje oko sat vremena. Prethodno je neophodno zaštititi desni sa posebnim gelom tj. gingiva protektorom i može se pristupiti bezbednom izbeljivanju zuba.

Izbeljivanje zuba koji su potamneli nakon vađenja živca

 

„Imate zub koji je potamneo nakon vađenja živca i to Vas sprečava da se nasmejete onako kako biste želeli? Ne brinite, rešenje za Vaš problem postoji!“

 Zubi koji su endodontski lečeni (kojima je vađen živac) mogu vremenom da potamne i da se njihova boja u različitom stepenu razlikuje od boje ostalih zuba.

Ukoliko je to slučaj kod Vas, ne brinite jer rešenje postoji. Sama procedura izbeljivanja pojedinačnog zuba sastoji se u tome da se ukloni postojeća plomba sa zuba, da se unutar zuba na nekoliko dana aplikuje izbeljivač, nakon čega se izbeljivač uklanja, a na zub koji je posvetleo postavlja se nova plomba.  Rezultati su zaista fenomenalni!