Estetski tretmani kože

PRP (Platelet-Rich Plasma)

PRP je metoda kojom se centrifugiranjem krvi pacijenta dobija plazma obogaćena trombocitima (platlet-reach plasma). Na ovaj način dobijena plazma ima znatno veći broj trombocita nego ista količina sopstvene krvi.

Kako deluje?

S obzirom da trombociti sadrže faktore rasta, oni doprinose stvaranju novog kolagena, elastina i krvnih sudova, kao i regeneraciji svih slojeva kože i potkožnog tkiva, što dovodi do usporenog starenja.

Rezlutati su vidljivi nakon 3 nedelje u smislu poboljšanja tekture i turgora kože, koža postaje baršunastija, hidrirana, a ten lepši

Cellular matrix

Kod ovog tretmana kombinuje se PRP i neukrštena hijaluronska kiselina. Hijaluron hidrira i regeneriše kožu, a ujedno i produžava dejstvo samog PRP-a. Udruženim dejstvom ove dve supstance dobijaju se fenomenalni rezultati, a efekti regeneracije su dodatno pojačani.

Mezoterapija

Mezoterapija je jedna od glavnih antiage procedura. Ona datira jos iz davne 1952. god., a za njen razvoj je zaslužan čuveni francuski dr Michel Pistor. Mezoterapija je minimalno invazivna tehnika (ne-hirurški tretman), kojom se putem mikroigli unose hranljivi kokteli na bazi hijaluronske kiseline, vitamina i raznih minerala u središnji sloj kože (mezoderm). Na taj način koža se hrani, podmlađuje i regeneriše, poboljšava se mikrocirkulacija krvi i stimuliše proizvodnja kolagena i elastina. Struktura kože će biti poboljšana, a lice izgledati sveže i hidrirano.

Mezoterapija ne služi samo za podmlađivanje lica, ona se koristi i kod problema sa strijama, hiperpigmentacija, ožiljaka ali i u obnavljanju kose. Rezultati postignuti primenom ove metode su sjajni.

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija, odnosno prirodna revitalizacija kože, predstavlja injekcionu metodu kojom se postiže njena hidratacija, podmlađivanje, prosveljtivanje i ujednačavanje tena. Nju koriste kako žene, tako i muškarci. Sa godinama koža stari, usporava se proizvodnja strukturnih komponenti tkiva, tj. kolagena, elastina, hijaluronske kiseline. Unošenjem preparata na bazi hijaluronske kiseline ili DMAE u kožu, ona poboljšava tonus, postaje hidrirana, stimulišu se fibroblasti na produkciju kolagena i elastina i obnavlja se sama struktura kože. Koji će se preparat koristiti zavisi od problema koji treba da se reši. Hijaluronska kiselina koja se ovim putem unosi je prirodna susptanca koja se već nalazi u našem organizmu.

Biorevitalizacija popravlja boju lica, čini kožu ravnijom i glatkom, smanjuje intenzitet hiperpigmentacija (pega) i pomaže lečenju ožiljaka

Lipoliza

Lipoliza služi za otklanjanje lokalizovanih masnih naslaga putem injektovanja određenih spstanci u masno tkivo. Aplikovanjem ovih preparata dolazi do postepenog raspadanja masnih ćelja, nakon čega se one samostalno apsorbuju i izlučuju iz tela na prirodan način. Glavna aktivna supstanca koja se najčešće koristi je Fosfatidilholin. Rezultati su izvanredni, a jo-jo efekat ne postoji, jer se jednom razgrađena ćelija ne može ponovo povratiti.